Spektakel tijdens het WK IJsspeedway in Thialf

HEERENVEEN – Ijsstadion Thialf staat op zaterdag 1 en zondag  2 april in het teken van het WK IJsspeedway.Motorcoureurs -voornamelijk komende uit Europa en Rusland- die keihard tegen elkaar racen op een 400-meter ijsbaan, dezelfde waar anders de schaatswedstrijden op verreden worden, maar dan met een hek rondom en een beschermende laag strobalen.De races worden verreden in zogenaamde heats van 4 ronden. In elke heat starten 4 coureurs. De eerste krijgt 3 punten, de tweede 2, de derde 1 en de vierde krijgt geen punten. Er worden meerdere heats verreden middels een speciaal systeem. Degene die aan het einde van dat systeem de meeste punten heeft verzameld is de winnaar.Om niet weg te glijden zitten er spikes van 28 millimeter lang in de motorbanden. Zo’n 160 in de voorband en zo’n 200 in de achterband. Dit zorgt ervoor dat de coureurs, anders dan bij ‘gewone’ speedway, enorm plat door de...

Lees verder »