Uitbundige meid verzorgt verlamde bankier in Me before you

STIENS – Me before you is maandag 30 januari te zien bij Filmhuis Stiens in De Skalm. De film begint om 20.00 uur. In Me before you komt een veelbelovende bankier na een ongeval in een rolstoel terecht. Zijn ouders huren een net ontslagen arbeidersdochter in om voor hun verlamde zoon te zorgen. Louisa, het meisje dat de verlamde jongeman hernieuwde levenslust moet geven, is te lief voor een baantje als verkoopster. Zij woont als twintiger nog bij haar ouders. Zij wordt gespeeld door Emilia Clarke, die in de populaire tv-serie ‘Game of thrones’ met draken in de weer is, maar hier vooral opvalt door haar expressieve mimiek en haar bonte kledingkeus die aan Pippi Langkous doet denken. Het zorgt in elk geval voor een stevig contrast met de verlamde Will (Sam Claflin), die in het landhuis van zijn steenrijke ouders een eigen vleugel bewoont. De spring-in-het-veld wordt door hen...

Lees verder »