Us Hôf participeert in opleiding Permacultuurlandbouw

SIBRANDABUORREN – Netwerk Duurzame Dorpen organiseert in samenwerking met Permacultuurschool Nederland en Zelfoogsttuin Ús Hôf en met financiering van het Stimuleringsfonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland de eerste editie van de tweejarige opleiding Friese Permacultuurlandbouw. Het eerste jaar zal starten op maandag 27 februari en doorlopen tot maandag 18 december 2017. Hoofddocenten zijn Taco Blom (Permacultuurschool Nederland) en Bregje Hamelynck (Zelfoogsttuin Ús Hôf, Sibrandabuorren). Daarnaast zullen verschillende gastdocenten onderdelen van de opleiding verzorgen. Aanmelding voor het eerste jaar is geen verplichting tot deelname aan het tweede jaar. Het eerste jaar van de opleiding bestaat uit 20 dagen theorie, excursies en bedrijfsbezoeken. Daarnaast worden de deelnemers geacht stage te lopen. Stageadressen worden door de opleiding voorzien, maar eigen invulling of aanvulling is mogelijk. Het Stimuleringsfonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland sponsort een substantieel deel van de cursuskosten voor het eerste jaar van deze eerste editie. De opleiding is gericht op ondernemers in Friesland...

Lees verder »