Virtuele fitness in Sûnenz Drachten

DRACHTEN – Op de locaties van ZuidOostZorg en in Sûnenz worden in het kader van de eHealthweek deze week verschillende activiteiten gehouden. Zo werd er vanmiddag, dinsdag 24 januari, in Sûnenz in Drachten aandacht besteed aan de mogelijkheden van ‘virtuele fitness’. Aan de hand van verschillende games op een beeldscherm werden oefeningen gedaan voor bijvoorbeeld balans, lenigheid, oog-handcoördinatie en snelheid. Ook was het mogelijk om virtueel door Drachten en omgeving te fietsen. De games zijn voor iedereen, maar ook zeer geschikt voor mensen die bijvoorbeeld een beroerte hebben gehad en mensen met dementie. Sûnenz biedt ook vrije fitness voor 55+ers. De virtuele fitness is opgenomen in het reguliere fitnessprogramma van Sûnenz. Meer informatie over Sûnenz Fitness 55+ is te vinden op de website: www.sunenz.nl Foto’s: Harry van der Linde

Lees verder »