Website IJstijdenmuseum genomineerd voor Geschiedenis Online Publieksprijs

BUITENPOST – De stembussen voor de Geschiedenis Online Publieksprijs 2017 zijn nog twee weken geopend. De stemmen stromen al binnen en om het extra spannend te houden wordt vanaf 24 januari wekelijks de top 20 publiceren. Onder de tien genomineerde sites uit Friesland is ook de website van het IJstijdenmuseum in Buitenpost. Historische helden of criminelen Tussen 1 en 23 december kon iedereen zijn eigen of favoriete historische website of app aanmelden. Dit leverde 162 genomineerden op die vanaf 9 januari hard aan de slag zijn gegaan om stemmen te werven. Het aanbod is heel breed: de onderwerpen variëren van historische helden tot historische criminelen, via mode en architectuur, schepen en mijnen, naar families en begraafplaatsen. En er is vooral een grote selectie van geschiedkundige sites over steden, streken en provincies. Stemmen voor de publieksprijs is mogelijk tot en met 9 februari. Juryprijs Naast de publieksprijs wordt er een juryprijs uitgereikt....

Lees verder »