Werkgroep Reigersbrug in gesprek met wethouder Braaksma

Donderdag 12 januari heeft de Werkgroep Reigersbrug een onderhoud gesprek met Wethouder Braaksma over het wel of niet verhogen van de Reigersbrug. De bruggen moeten worden opgehoogd om ruimte te maken voor de recreatietoervaart.De werkgroep heeft het College verzocht om de Reigersbrug te behouden voor alle huidige gebruikers, zodat de hellingen minder steil zijn en zodoende  fietsers en gebruikers van een scootmobiel, rollator enz. van de brug gebruik kunnen blijven maken. De ruimte aan de Schanszijde is geen enkel probleem, de benodigde 40 meter voor een helling van 4% is daar ruimschoots voorhanden.Aan de Sud-Ie kant voorziet het voorstel van het college zowieso al in een platform boven het water met een helling die parallel loopt aan het water. Ook daar zijn dus voldoende meters om de helling dermate uit te voeren dat men hier nog met fiets en andere wielen veilig bij op en af kan. De wethouder heeft toegezegd hier...

Lees verder »