Werkstraf voor massale mishandeling in bus

LEEUWARDEN/BUITENPOST – Een 20-jarige inwoner van Buitenpost is dinsdag veroordeeld tot een werkstraf. Op 24 oktober 2015 heeft de Buitenposter samen met zo’n twintig vrienden een jongen mishandeld. Het slachtoffer zat in een bus die een groep jongeren terugbracht die bij de Halloween Fright Night in Walibi waren geweest. Toen de bus stopte in de Kerkstraat in Kollum, stormde de groep naar binnen. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt. De jongen zou in een discotheek in Noardburgum ruzie hebben gehad met een van de vrienden van de Buitenposter. De Buitenposter zei dat hij niet bij de mishandeling betrokken was geweest. Hij zou op een afstandje hebben toegekeken. Getuigen hadden echter verklaard dat ze hadden gezien dat de verdachte het slachtoffer schopte en sloeg, op de rug en in de maagstreek. De jongen zou uit de bus zijn gesleurd, daarbij sneuvelde zijn jas. Op basis van die verklaringen achtten de rechter...

Lees verder »