Wijkpanel komt met nieuw ontwerp Blokhuisplein Leeuwarden

In opdracht van Wijkpanel Binnenstad Leeuwarden hebben Tilly Buij en Gerard Groenewoud een ontwerp gemaakt voor de herinrichting van het Blokhuisplein. Het werd zondag tijdens de nieuwjaarsborrel gepresenteerd.  De drukke verkeersader moet worden aangepast aan de nieuwe functie van de Blokhuispoort. Door de bibliotheek die in het pand moet komen en  LWD2018 moeten straks veel mensen de oversteek wagen. Er komen daarom meerdere voetgangersoversteekplaatsen. Het parkeerterreintje krijgt in het plan van het kunstenaarsduo bomen en enkele bankjes. De bestrating bestaat uit betonblokken van uiteenlopend formaat en kleur. Het wijkpanel had het duo om een ontwerp gevraagd, omdat zij de plannen van de gemeente zelf te saai vond. The post Wijkpanel komt met nieuw ontwerp Blokhuisplein Leeuwarden appeared first on GPTV de zender van Friesland.

Lees verder »