WK’s en NK’s op Sneekermeer

SNEEK – Onder leiding van de KWS  worden op het Sneekermeer het komend zeilseizoen de wereldkampioenschappen gehouden in de 2.4 en Yngling. Verder organiseert de Sneker zeilvereniging in juli en september de de nationale kampioenschappen in de Schakel, Pampus en Regenboog. Het eerste WK, dat in de 2.4, is van 30 juni tot en met 8 juli. Daarna, van 14 tot en met 22 juli zijn de wereldkampioenschappen in de Yngling met ongetwijfeld plaatselijke favorieten als Hidde Jan Haven, Tom Otte en Marcel de Jong aan de start. Het NK Schakel staat voor eind juli op de volle wedstrijdkalender. De Pampusklasse gaat de strijd om de felbegeerde blauwe wimpel aan van 31 augustus tot en met 3 september.  De 100 jaar bestaande Regenboogklasse zeilt van 14 tot en met 19 september het NK op het Sneekermeer. Het wedstrijdseizoen van de KWS start zoals gebruikelijk tijdens de paasdagen met het jeugdevenement...

Lees verder »