Zondagconcert Koperguod in AZ

  SNEEK – Koperensemble “Koperguod” verzorgt zondagochtend 5 februari vanaf 11.00 uur een concert in de centrale hal van het Antonius Ziekenhuis te Sneek.  Koperguod zal een aantal fraaie werken uitvoeren. Het programma zal bestaan uit muziekstukken van diverse genres. Van de componisten Gershwin tot Enrico Morricone. Vooral de “Carmen Suite” van Bizet spreekt tot de verbeelding. Koperguod bestaat inmiddels al weer 12 jaar. Enkele enthousiaste muzikanten uit de regio Zuidwest Friesland namen in 2004 het initiatief tot het formeren van een groot koperensemble. Naar voorbeeld van het voor kenners bekende London Brass of momenteel meer bekendheid genietende German Brass is een dergelijke bezetting geformeerd. Muzikaal leider is Andries Kramer. Het niveau van het ensemble loopt uiteen van goede amateur tot afgestudeerd vakmusicus. Het ensemble is opgericht op 28 oktober 2004 onder de naam “Aeratie Fauces” en is in 2007 omgedoopt tot “Koperguod”.              

Lees verder »