Beter sc Heerenveen niet naar halve finale beker

HEERENVEEN – Sc Heerenveen is er niet in geslaagd om de halve finale van de beker te bereiken.AZ won met 1-0 en dat was zeker niet verdiend, want de Friezen waren de bovenliggende ploeg in Alkmaar. Stefano Marzo verzuimde halverwege de tweede helft de 1-0 te maken en dat bleek een dure misser. Een minuut later kopte Luckassen de winnende treffer binnen.sc Heerenveen, met basisdebutant Ødegaard aan de aftrap, startte goed in het matig bezette AFAS stadion in Alkmaar. De openingsfase was voor de gasten die ook de eerste grote kans van de wedstrijd kregen. In de 14e minuut profiteerde Ødegaard bijna van een slippertje in de AZ-defensie. Doelman Rochet was echter tijdig uit zijn goal om de Noor van scoren af te houden.Het eerste halve uur was voor de ploeg van Streppel, die de bal vlot rond liet gaan. Dat bleek ook uit het balbezit (62%), de Alkmaarders kwamen...

Lees verder »