Burgemeester Tjeerd van Bekkum leest voor op SO Kleurryk

DRACHTEN – Burgemeester Tjeerd van Bekkum van de gemeente Smallingerland kwam vanochtend voorlezen op SO Kleurryk in Drachten. SO Kleurryk is een school voor speciaal basisonderwijs in Drachten. De burgemeester kwam de leerlingen uit de midden- en bovenbouw voorlezen in het kader van de Week van het Voorleesontbijt. De middenbouw werd het boek ‘Kom uit die kraan’ voorgelezen, een prentenboek over een jongetje dat heel graag op de bouw komt en daar spannende dingen beleeft. Een leuk en spannend boek. De leerlingen uit de bovenbouw kregen het verhaal van meester Jaap en de kip te horen. Dit was een hilarisch verhaal over een kind dat een spreekbeurt deed over een kip. De kinderen hebben allemaal genoten en mochten na het voorlezen ook nog vragen stellen aan de burgemeester. Ook mocht iedereen even de ambtsketen om de hals hebben. De kinderen en de school vonden het een eer dat de burgemeester...

Lees verder »