CDA Fryslân pleit voor constructief overleg met taxicentrales NOF

Teus Dorrepaal van de CDA-fractie heeft middels een motie in de PS aandacht gevraagd voor het MKB in de regio Noordoost Fryslân. Het CDA vindt dat regionale taxibedrijven in Noordoost Fryslân betrokken moeten blijven bij de op te richten mobiliteitscentrale.In de regio Noordoost Fryslân wordt de mobiliteitscentrale opgericht. Dit is een Gemeenschappelijke Regeling tussen de provincie en zes gemeenten. Vanaf 1 augustus 2017 brengen gemeenten het WMO-vervoer en het leerlingenvervoer onder in een mobiliteitscentrale. De provincie haakt in december 2017 aan bij de nieuwe dienstregeling van het Opstappervervoer. In de vergadering van de Provinciale Staten van 25 januari werd de juridische vorm van deze samenwerking besproken, de gemeenschappelijke regeling.CDA Fryslân pleit voor constructief overleg met taxicentrales NOF

Lees verder »