Column Knooppunt Joure | Het jaar van de uitvoering

Knooppunt Joure werkt hard aan het verbeteren van de verkeersdoorstroming in Joure en haar wijde omgeving. Duizenden mensen zien dagelijks de werkzaamheden. Om meer uitleg te kunnen geven en een kijkje in de keuken te bieden, schrijft iemand van het Knooppunt iedere maand een column in de Jouster Courant. Deel 5: Het jaar van de uitvoering In 2005 besteedde ik mijn eerste uren aan de problematiek rond de rotonde Joure. Eerst met een beperkt budget: op zoek naar de beste maatregelen voor dat geld. Eind 2007 werd de stekker uit de Zuiderzeelijn getrokken en is de doorstart gemaakt naar een definitieve oplossing. Na een papieren project van zo’n 9 jaar (alternatieven, onderzoeken, planstudie, grondverwerving, aanbesteden) vonden vorig jaar de eerste werkzaamheden plaats. 2017 is het jaar dat we het laatste rondje over de rotonde rijden. Hier kijk ik, en velen met mij, enorm naar uit! Eindelijk behoren de files, overlast...

Lees verder »