De Creatieve Mens: geen verhaal bij het beeld

“Emotie, beweging, vorm en functie.” Dat zijn facetten die Rokus Greebe enorm boeien in het scheppen. Waarbij de functie de vorm volgt, of meer nog de vorm de functie volgt. In het vak van plastisch kaakchirurg leeft Greebe al zijn liefde voor de schone kunsten uit. In het modelleren van gezichten, waar mensen problemen mee kunnen hebben en dus een verandering daarvan wensen, komt zijn talent om in de ruimte te werken goed van pas. “Vroeger wilde ik altijd wel wat maken, een tekening of een beeld. Op de middelbare school speelde ik hoorn en zou volgens de leraar het conservatorium een goede keus zijn geweest. Maar mijn ouders vonden dat ik een vak moest leren. Ik werd eerst vlieger bij de luchtmacht en kon zo mijn studie aan de universiteit betalen. Ondertussen ging ik in de vrije uren wel door met het maken van beelden. Op zijn tijd was...

Lees verder »