De Ontmoeting: Klaske Hiemstra

Waar komen mensen elkaar tegen de komende weken? Vandaag in de rubriek De Ontmoeting Klaske Hiemstra. Zij staat de maand februari met een tentoonstelling in de Pronkkeamer van Museum Heerenveen. Wie ben je? “Mijn naam is Klaske Hiemstra en in februari word ik 63. Ik werk niet, omdat ik in de WAO zit. Dat betekent dat alles wat ik verder doe, beschouw als een hobby. Mijn eigenlijke vak is Nederlandse taal- en letterkunde (bijvak Fries). Daarin ben ik afgestudeerd in 1979. Ik heb ook een tijdje les gegeven, tot 1 januari 1986. Schrijven is ook een hobby van me, ik heb een gedichtenbundel en drie romans gepubliceerd in het Fries.” In februari sta je met een tentoonstelling in de Pronkkeamer van Museum Heerenveen, kun je daar wat meer over vertellen? “Er zijn vooral collages te zien. Ik ben zo’n kleine zeven jaar geleden begonnen met collages maken. Ik verzamelde al...

Lees verder »