Expositie beeldhouwster Ann van Deijl in Galerie Mildam

MILDAM – Op zaterdag 4 februari 2017 opent Galerie Mildam het nieuwe seizoen.  Naast de vaste exposanten, exposeert beeldhouwster Ann van Deijl van 4 februari tot 31 maart haar beelden.Ann van Deijl (1955) woont en werkt in Heerenveen. Zij heeft haar opleiding gevolgd bij Gosse Dam (Kollum). Haar werk bestaat voornamelijk uit mensfiguren en portretten. Zij gebruikt de menselijke vormen als uitgangspunt voor haar expressieve beelden. Deze menselijke vormen zijn de drager van metaforen.De figuren vormen samen een thema, bijvoorbeeld bij ‘Danse de la vie’ dat de verbondenheid met het leven verbeeldt. Bij latere beelden worden vormen en lijnen teruggebracht tot de essentie, waardoor de kern, de ziel van het beeld, zichtbaar en grijpbaar wordt. De portretten hebben een naturalistische uitstraling waardoor de kijker de persoonlijkheid van de geportretteerden leert kennen.Geïnspireerd door beeldhouwers als Maillol, Eja Siepman en Eppe de Haan wordt het werk steeds ‘strakker’ en werkt Ann van...

Lees verder »