Fablab, creatief schrijven en jeugdtheater in Bibliotheek Drachten

DRACHTEN – In Bibliotheek Drachten is het Fablab weer open, is er een workshop sublimeren, het schrijfcafé en ook jeugdtheater. Iedere zondagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur is er vrije inloop in het FabLab. Een vrijwilliger geeft voorlichting over het FabLab; wat is het, wat kan ik er maken, welke machines mag ik gebruiken, wat moet ik allemaal weten om in het FabLab aan de slag te mogen en hij/zij demonstreert de werking van de apparaten. Vaak zijn er ook creaties van anderen te bewonderen. Leeftijd van 8 tot 88 jaar. Leren sublimeren In de workshop gaat men aan de slag met de sublimatieprinter en de hittepers. Sublimatie is een proces dat gebruik maakt van hittegevoelige inkten die een verbinding kunnen maken met een speciaal hiervoor gecoat oppervlak van polyester of acrylraat. Hierdoor zijn gesublimeerde prints water- en UV-bestendig. Een gekozen tekening of foto wordt in de computer ingeladen en...

Lees verder »