Jachtvliegers vliegbasis Leeuwarden oefenen in Verenigde Staten

LEEUWARDEN – Personeel van vliegbasis Leeuwarden, vliegbasis Volkel en het 148th fighter squadron in Tucson, Arizona oefent van 25 januari tot en met 10 maart in de Verenigde Staten. Dit vindt plaats om de getraindheid van de Nederlandse jachtvliegers te verbeteren ten behoeve van de inzetbaarheid van de Koninklijke Luchtmacht. Er nemen zes F-16’s van vliegbases Leeuwarden en Volkel deel aan twee internationale oefeningen, namelijk CONUS op Davis Monthan Air Force Base en Red Flag op Nellis Air Force Base. Enkele dagen geleden vertrokken de deelnemende F-16’s vanaf vliegbasis Volkel naar de Verenigde Staten. Tijdens de overvlucht werden zij bijgetankt door de KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht. De laatste keer dat de luchtmacht deelnam aan oefening Red Flag was in 2013. De afgelopen jaren is personeel en materieel van de luchtmacht vrijwel continu op missie geweest, waardoor deelname aan deze internationale oefening niet mogelijk was. Kijk voor meer informatie op:...

Lees verder »