‘Jammer dat speelotheek Franeker nog zo onbekend is’

FRANEKER – Franeker heeft al jaren een speelotheek. Toch zijn er veel Franekers die dat niet weten. ,,En dat is jammer. Want de speelotheek is zo leuk. Je kunt proberen of een spel inderdaad zo leuk is, als je denkt. Of speelgoed lenen, zodat je kinderen ook eens wat anders hebben. Opa’s en oma’s kunnen speelgoed lenen als de kleinkinderen komen en voor gastouders is het een mooie manier om het speelgoed wat af te wisselen.” Aan het woord zijn Matty Wijbenga en Christel van Leeuwen. Samen met nog zes andere dames houden zij de speelotheek draaiende. Je moet het ook maar net weten. In een hoek naast de jeugdbibliotheek in de bibliotheekin Franeker is de speelotheek gevestigd. Het valt niet echt op. De deur staat open, maar de ruimte oogt meer als een magazijn. Dat vinden Wijbenga en Van Leeuwen ook erg jammer. ,,Op zich zijn we blij met...

Lees verder »