Leerlingen debatteren over jongerenzaken

IJLST – Leerlingen van Havo en Vwo nemen op dinsdag 7 februari deel aan een jongerendebat in de raadszaal in IJlst. Zij doen dit in het kader van het project Jongeren & Politiek van de gemeente Súdwest-Fryslân. Ruim 30 leerlingen van het Marnecollege uit Bolsward, het RSG en het Bogerman College uit Sneek debatteren die die dag over thema’s die jongeren bezighouden. Doel van het project is om de jeugd meer bij de gemeente te betrekken. Het project is mede tot stand gekomen dankzij de ondersteuning van docenten maatschappijleer van de drie scholen. De scholieren van 4-Havo en 5-Vwo vormen tijdens deze dag commissies en fracties. Twee thema’s zullen daarbij aan de orde komen. Een deel van de leerlingen houdt zich bezig met het onderwerp ‘Jongeren en duurzaamheid’. Het ander deel van de deelnemers buigt zich over het thema ‘Hoe willen jongeren worden betrokken bij de gemeentelijke politiek?’. Tijdens het...

Lees verder »