Lezing Douwe Draaisma over geheugen bij SLAS in Drachten

DRACHTEN – Douwe Draaisma, hoogleraar geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen, geeft woensdag 1 februari om 19.45 uur een lezing bij de SLAS in Drachten.  De lezing gaat over zijn laatste boek ‘Als mijn geheugen mij niet bedriegt’ en wordt deze keer gehouden in de Brede school De Drait aan Flevo 186-194. Net als in zijn vorige boeken De heimweefabriek, De dromenwever, Vergeetboek en Waarom het leven sneller gaat als je ouder wordt, behandelt Draaisma verschillende opmerkelijke gebeurtenissen die met het geheugen te maken hebben. In dit nieuwe boek is het overkoepelende thema de betrouwbaarheid van onze herinneringen. Het blijkt een feit dat veel van wat we in vroeger tijd hebben opgemerkt verandert door gebeurtenissen en ervaringen in ons latere leven. Wat duidelijk wordt in zijn boek is dat we ons moeten afvragen of onze herinneringen na jaren nog wel betrouwbaar zijn. Draaisma is een onderhoudend verteller, hij schrijft...

Lees verder »