Opnieuw cursus Muziek op Schoot voor baby’s en peuters in ‘t Koartling

BUITENPOST – Opnieuw staat er een cursus Muziek op Schoot voor baby’s en peuters op het programma van het cursuswerk van Stichting Sociaal Cultureel Werk It Koartling in Buitenpost. Er zijn in het verleden al een aantal van deze cursussen geweest en de deelnemers waren erg enthousiast. Vaak waren de ouders er versteld van dat zulke jonge kinderen door middel van muziek zoveel kunnen leren. En dat is geen wonder, want muziek en jonge kinderen horen bij elkaar. Al heel vroeg hebben ze interesse in klanken en geluiden. Een peuter die muziek hoort begint vaak spontaan te klappen en te dansen. En hoeveel baby’s zijn er niet in slaap gezongen? Aan de hand van nieuwe en traditionele kinderliedjes komen onder leiding van cursusleidster Lutske Pilat allerlei muzikale activiteiten aan bod. Er wordt met muziekinstrumentjes gespeeld en ook luisteren naar en bewegen op muziek komt aan de orde. Voor de ouder/begeleider...

Lees verder »