Oud-metaal-actie in Surhuisterveen door brassband Blaast de Bazuin

SURHUISTERVEEN – Op zaterdag 4 februari houdt Blaast de Bazuin weer zijn jaarlijkse oud-metaal-actie. Normaal gesproken was deze actie altijd in december, maar in de drukke feestmaand kwam niet altijd iedereen er toe om zijn ‘oude metaal’ uit te zoeken. Ook voor het korps is februari een rustiger periode en vandaar dat de actie gepland staat op de eerste zaterdag van februari. Tussen 9.00 en 12.00 uur komen de leden van het Feanster muziekkorps weer door de straten van Surhuisterveen om oud metaal op te halen. Mensen die oud metaal hebben, worden verzocht dit goed zichtbaar bij de weg te zetten. Dan halen de muzikanten het zaterdagochtend op. Alles wat voor het grootste gedeelte uit metaal bestaat, kan bij de weg worden gezet. De voorwerpen hoeven niet perse van ijzer te zijn; dingen van bijvoorbeeld lood, koper, zink en aluminium mogen ook worden ingeleverd. Koelkasten, vriezers, chemisch afval en velgen...

Lees verder »