Recensie: expositie Rob van der Kleij en Hieke van der Veen in Pronkkeamer

Tentoonstelling “(Zoeken) Tot het klopt”, beelden en objecten van Rob van der Kleij en Hieke van der Veen bij de Pronkkeamer van Museum Heerenveen, Minckelerstraat 11 in Heerenveen. Tot 29 januari. Kunstenaars zijn in hun werk op zoek. Op zoek tot het beeld klopt. Wanneer het punt, dat alles in de compositie op de plaats valt, is bereikt blijft abstract. Voor de kunstenaar zelf ligt die anders dan voor de beschouwer. De kijker neemt aan dat het klopt wat hij ziet, want de kunstenaar heeft het aldus zo achtergelaten. De kunst, het kunst maken is altijd een zoektocht. Een groei ook, meer nog dan een zoeken. Binnen een enkel kunstwerk is het zoeken naar het moment dat het klopt, de puzzel sluit. Maar ook dan is het een groei naar dat ene punt, naar de volwassenheid van dat enkele beeld. De beeldmakers Rob van der Kleij en Hieke van der...

Lees verder »