Smeuïge jazz door Herman en Goudsmit in De Harmonie

LEEUWARDEN – Saxofonist Benjamin Herman en gitarist Anton Goudsmit komen zondag 29 januari naar Stadsschouwburg De Harmonie. Om 15.00 uur geven zij daar een Hothouse Redbad jazzconcert.  Saxofonist Benjamin Herman en gitarist Anton Goudsmit speelden jaren samen in New Cool Collective. Nu treden ze op als duo. Altsaxofonist Herman is een van de bekendste jazzmusici van Nederland. Sinds zijn tienertijd staat hij bijna dagelijks op de podia in de meest uiteenlopende verbanden. Downbeat prees zijn voorliefde voor ‘hyperkinetische jazz’ en zijn fantastisch gevoel voor humor. Aanstekelijk, expressief en uitzonderlijk veelzijdig is Anton Goudsmits’ spel als solist en lid van vele ensembles. ‘Goudsmit maakt dat je je afvraagt waar de brandtrap is’, schreef The Guardian. Onder het motto HEAR! HEAR! maakte hij een nieuw programma met zijn oude bekende, Benjamin Herman. Ze brengen smeuïge jazz, stuwende bluesy terzijdes, old school standards, improvisaties en nieuw materiaal. Reserveren kan via www.redbad.nl.

Lees verder »