Stileven | Jan Pronk stal mijn hart

Vorige week schreef ik over de jonge minister Jan Pronk, een van de mensen die mij wegwijs maakte in de wereld. Ik mocht hem ooit in het openbaar interviewen. Pronk was breedsprakig, als je hem het woord gaf, kreeg je ‘t voorlopig niet terug. Daarom was mijn openingsvraag: ,,Meneer Pronk, kunt u ook kort antwoorden?” ,,Ja,” zei Pronk gevat. De minister stond ook bekend als iemand die overal verstand van meende te hebben. Dus stelde ik hem aan het eind van de avond een vraag over kaatsen: ,,Wat is uw visie op de PC, dit jaar?” De minister keek me vragend aan, had voor het eerst geen antwoord, en zei toen tactvol: ,,Ik weet dat het héél belangrijk is.” Jan Pronk had definitief mijn hart gestolen. Pronk spreekt vanavond om 19.30 uur in de Kanselarij in Leeuwarden.

Lees verder »