Veenbranden: Alles wordt digitaal

Je kent dat wel. Je loopt binnen en hupsakee de lampen gaan aan, de kachel staat op de gewenste temperatuur en de gordijnen gaan automatisch naar beneden als de schemering begint. Het woord hiervoor is Domotica. Het is ook het centrale woord, dat bij mij in de familie elke dag wel een aantal keren voorbij komt. Als de bel gaat wordt er een foto naar mijn mobiel gestuurd. Wanneer de garage open of dicht gaat wordt er een bericht gepushed naar mijn mobiel. Je kunt het zo gek niet bedenken of het kan. Het gevaar zit hem in het doorslaan van dit gebruik. Tot nu toe was bijvoorbeeld het gordijnen dichtdoen een afspraak met de kinderen. De lampen deden we aan met de knop. Even opstaan in plaats van tegen je mobiel roepen “He Siri, doe buitenlicht aan”. De digitalisering krijgt ons in een rap tempo in de greep en...

Lees verder »