Wie worden de Friese sporthelden van 2016?

HEERENVEEN – Friesland en sport; het is al eeuwenlang een gouden combinatie. Reeds in de zestiende eeuw vermaakte de Fries zich al met kaatsen, in de achttiende eeuw sprongen we met een houten stok over sloten en in de negentiende eeuw bonden we de Friese doorloper onder.Friese sporten zoals kaatsen, fierljeppen, schaatsen, maar ook skûtsjesilen, Frysk damjen en bijvoorbeeld de paardensport maken Friesland uniek.Maar het zijn niet alleen de Friese sporten die de Friese sportcultuur bijzonder maken. We hebben prachtige sportaccommodaties en een indrukwekkend rijtje topsporters. Daar zijn we grutsk op!Sportgala Fryslân Daarom worden op woensdag 15 februari de Friese sporters geëerd in Thialf Heerenveen tijdens het Sportgala Fryslân.We hebben afgelopen jaar weer kunnen genieten van onze Friese sporters en hun prestaties! Tijdens het Sportgala worden in verschillende categorieën de Pim Mulierprijzen uitgereikt: sportvrouw- man,- ploeg,- talent,- parasportvrouw en parasportman. Daarnaast wordt op deze speciale avond de Friese sportprijs (oeuvreprijs)...

Lees verder »