Burdaard van start met De Schoolschrijver

BURDAARD – Janny van der Molen is donderdag in Burdaarder basisschool De Welle geïnstalleerd als schoolschrijver. De school gaat komend half jaar samen met de in Burgum geboren schrijfster aan de slag met het traject ‘De Schoolschrijver’.  Na de kennismaking konden de kinderen zelf vragen stellen aan de schrijfster en zij las in alle groepen voor uit spannende boeken. De komende maanden gaat Janny van der Molen eens per week een uur met de groepen 5/6, 7 en 8 aan de slag met voorlezen en praten over boeken en verhalen, maar ze wil met de kinderen vooral ook aan de slag gaan met het schrijven van verhalen en brieven. Rode draad in de lessen is het thema ‘dromen’. Daarom komt er in de groepen een boekenkist met allemaal boeken van de schrijfster zelf én over dromen. Bij de start van het traject kwam onverwacht zelfs Michiel de Ruyter langs om...

Lees verder »