Erik van Muiswinkel ‘De Olieworstelaar’ in Posthuis Theater

HEERENVEEN – Erik van Muiswinkel zet zich op TV vaak schrap tegen allerlei marchanderende typetjes, maar vooral in het theater staat hij zijn mannetje.Daar speelde hij in het verleden partijen tegen erkende tegenstanders uit de politiek, het BN’er-schap of de koopvaardij. Erik van Muiswinkel won er de cabaretprijs ‘Poelifinario 2014’ mee.In ‘De Olieworstelaar’ echter neemt hij het op tegen de geduchtste van hen allemaal: Erik van Muiswinkel. In een reeks schermutselingen – over bijvoorbeeld topsport, openbaar sterven, vluchtelingen en Theo van Gogh – laat hij zichzelf in honderd hilarische minuten alle hoeken van de ring zien. In dit grappig, grimmig en uitputtend man-tegen-mangevecht komt Van Muiswinkel zichzelf duizend keer tegen, geeft op, zet door en laat het publiek winnen.Op zaterdagavond 4 februari is ‘De Olieworstelaar’ te zien in het Posthuis Theater.Uit de recensies:NRC Handelsblad (****) “Sterke verhalen en rake grappen. Van Muiswinkel is een persoonlijkheid die zijn gehoor soepel meeneemt....

Lees verder »