FOTO’S | AMS geeft aftrap voor project Feanhûs

FRANEKER – De AMS in Franeker heeft woensdagavond de aftrap gegeven van het project Feanhûs. Vanaf maandag 30 januari nemen de leerlingen van de AMS het materiaal van het project in gebruik. Feanhûs is ontstaan uit het samenwerkingsverband van de AMS en ROC Friese Poort Leeuwarden. Daarbij is een doorlopende leerlijn ontwikkeld voor de afdeling Bouw (profiel Bouwen, Wonen en Interieur). Na de symbolische opening van een oude, stoffige gereedschapskist werd het voor dit project ontwikkelde lesmateriaal overhandigd aan de directeuren van de beide onderwijsinstellingen. Binnen het project werken leerlingen van de Franeker school onder begeleiding van docenten van de AMS en Friese Poort tien weken aan een bouwproject. Daarbij komen alle vaardigheden aan bod die leiden tot de ontwikkeling van een prefab chalet. Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder andere: gespreken met de gemeente, bezoeken aan het centrum duurzaamheid, een bouwgroep en aan afvalverwerking.

Lees verder »