FOTO’S | Franeker basisscholieren doen mee aan gezond eindexamenproject

FRANEKER – Leerlingen van SBO De Bolder, obs De Steven en obs De Opslach hebben deelgenomen aan een gezondheidsproject. Woensdag deden de groepen vijf en zes van De Steven en de groepen groep zeven en acht van De Bolder mee aan de slotdag in de Trije. Op de slotdag waren de gastdocenten Dirk Groen van Betterfit en Marja Tuinstra van De Theepot aanwezig. Zij gaven respectievelijk een challenge- en yogales. Daarnaast werd er met medewerking van leerlingen van de AMS een broodje gezond en een smoothie aangeboden. Deze benodigdheden werden gesponsord door Poiesz supermarkten. Het project werd gegeven door de Cios-studenten Nathanja Norder, Erik Span, Sjaak Bakker en Jesse van der Geest. Zij voerden het project binnen Radius uit, als een examenonderwerp. De kinderen kregen vijf weken achter elkaar praktische en theoretische lessen over BRAVO. Dat staat voor: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding, Ontspanning.

Lees verder »