Gedeeltelijke vrijstelling leges voor duurzaamheidsprojecten

HEERENVEEN – Wie in de gemeente Heerenveen een duurzaamheidsproject start in het komende jaar, kan rekenen op (gedeeltelijke) vrijstelling voor de legeskosten. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad. “Heerenveen wil graag een energie-neutrale gemeente worden. Dat kunnen we niet alleen; we hebben de plannen van onze inwoners en ondernemers zeker nodig,” zegt wethouder Siebren Siebenga. “Zonder de initiatieven van inwoners en bedrijven halen we het doel niet. We willen goede ideeën stimuleren en ondersteunen. Daarom stellen we de raad voor vergunningplichtige projecten voor duurzaamheid legesvrij te maken, tot maximaal € 50.000.” Financiële stimulans voor projecten Er is bij andere gemeenten gekeken of projecten eerder tot uitvoering komen als de initiatiefnemers geen leges hoeven te betalen. Deze leges worden normaal gesproken in rekening gebracht voor de aanvraag van een vergunning. De korting blijkt bij andere gemeenten een grote stimulans om duurzaamheidsprojecten uit te voeren. Heerenveen kiest...

Lees verder »