‘Langs kunst in Sneek’

SNEEK – Herman van Schie uit Sneek heeft een handzaam boekje gemaakt met als titel ‘Langs kunst in Sneek’. Van zijn hand verscheen eerder ‘Langs de grachten van Sneek’ Herman van Schie leidt de lezer langs 29 kunstwerken die her en der in de Waterpoortstad zijn geplaatst. De auteur presenteert in de uitgave een tweetal wandelroutes langs de kunstwerken. Ongetwijfeld kennen de meeste Snekers het bekende kunstwerk ‘De Friezin en de rondreizende textielkoopman’ oftewel ‘De Lapkepoep’ op de hoek van de Nauwe en de Wijde Burgstraat. Dit kunstwerk symboliseert de eeuwenlange handel en wandel van lapkepoepen van en naar Friesland vanuit Westfalen. Bekende families als Stockmann, Lampe en Brenninkmeijer uit dit Duits gebied werden ‘echte’ Snekers. Andere kunstwerken als Sneek Voorwaarts, de Generaties, Mercury Rising, De Kleine Dom, Groei en vele anderen dei Sneek rijk is zijn minder bekend. Weet u waar ze staan, wie de maker en de opdrachtgever...

Lees verder »