Leerlingen Dockinga College verdiepen zich in Circulaire Economie

Op donderdagmorgen 26 januari hebben de leerlingen van het Dockinga College in Dokkum een opdracht van wethouder van der Ploeg en de Dokkumer Vlaggen Centrale uitgereikt gekregen. Dit was bestemd voor de leerlingen van Havo 4 en VWO 5 met Aardrijkskunde en/of Economie in hun vakkenpakket. Met deze opdracht moeten ze zich verdiepen in het vak Circulaire Economie.Bewust van ecosysteem en welzijnCirculaire Economie is een nieuw en breed begrip. Hoe kunnen we zo verantwoord mogelijk omgaan met grondstoffen zodat der geen ernstige schade wordt toegebracht aan het ecosysteem of aan het welzijn van mens en dier? “Op dizze wie hoopje wy dat learlingen harren better bewust binne fan harren omjouwing. It ferbrûk fan grûnstoffen hat effekt op it miljeu, wy hoopje at hja witte hokker ynfloed dit hawwe kin”, aldus wethouder van der Ploeg.De leerlingen moeten in groepen de opdrachten uitwerken. Eén groep moet onderzoeken hoeveel papier er op het...

Lees verder »