NOV Touring bv /NOVmuseum onder 1 dak

 OUWSTERHAULE: Het NOV-museum beschikt over een reisafdeling, die sinds eind 2014 in een aparte B.V. is ondergebracht, namelijk NOVTouring BV. Deze NOVTouring B.V. verzorgt groepsvervoer waaronder schoolreisjes en vervoer naar festivals, pendeldiensten en personenvervoer bij bruiloften, familie- en bedrijfsfeesten. Dat gebeurt met aantal klassieke autobussen, die dateren uit de jaren 50, 60, 70 en 80 van de vorige eeuw. Voor buitenlands vervoer is een comfortabele touringcar beschikbaar. Daarnaast houdt de NOVTouring B.V. zich nog bezig met het onderhoud aan en reparatie van haar eigen autobussen en aan vrachtwagens en autobussen van derden. NOVTouring B.V. heeft tevens als doel het museum in stand te houden. Van het museum wordt een mooi beeld gegeven over de ontwikkeling van het openbaar vervoer vanaf rond 1900 tot aan het vrij recente verleden. Zo is er een uitgebreide collectie uniformen, foto’s, boeken, bus-, trein- en tramkaartjes te zien, maar ook kniptangen, stempel- en kaartjesapparaten, oude...

Lees verder »