Recensie | Machten in de strip

SNEEK – Onlangs verschenen er weer een aantal interessante stripboeken, die met elkaar gemeen hebben dat “macht” zich in diverse gradaties kan uiten. Zo verscheen ‘Kuifje in het land van de Sovjets’ in een nieuwe uitvoering, werd deel 1 uit de nieuwe serie van ‘De Kennedy Files’ uitgebracht, en werd het enerverende leven van keizer Wilhelm II in ‘De keizer die zijn land ontvluchtte’ verbeeld. Hergé: ‘Kuifje in het land van de Sovjets’. (kleur). Casterman ISBN 978 90 303 7197 7. Na diverse illegale uitgaven en een facsimilé-uitgave voor de echte verzamelaars, werd in 1999 ‘Kuifje in het land van de Sovjets’, het debuutalbum uit 1929 van Hergé, officieel heruitgebracht . Voorop stond Kuifje, gestoken in een “Don Kozakkenpak” met op de achtergrond Het Kremlin. “Russischer” had de tekenaar het niet kunnen maken. Nu, achttien jaar later is het album in een nieuwe uitvoering andermaal feestelijk onthaald. Voorop zien we...

Lees verder »