Roadmovie over leven en doodgaan in Slieker

LEEUWARDEN – De film In Your Arms is zondag 29 januari te zien in Slieker Film. De film wordt mede aangeboden door Amnesty Leeuwarden, in het kader van Movie that Matters on Tour.  De Deens-Duitse film gaat over de laatste wens van de ongeneeslijke zieke Niels. Hij wil een enkele reis naar Zwitserland, maar hij heeft niemand om hem te helpen. De onzekere verpleegkundige Maria voelt het als haar plicht om met hem mee te gaan. Onderweg leren Niels en Maria elkaar beter kennen en komen ze in al hun eenzaamheid nader tot elkaar en dichter bij het verwezenlijken van hun dromen. Wiek Heldens van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) verzorgt de inleiding bij deze Movie that Matters on Tour. Hij licht onder meer de verschillen in wetgeving in Nederland, Zwitserland en Denemarken toe. Ook wil hij met bezoekers ingaan op de vraag of hulp bij zelfdoding...

Lees verder »