Schaatsers en ijszeilers genieten nog even van het natuurijs

OUDEHASKE – Enkele tientallen schaatsers en een aantal ijszeilers waren donderdagmiddag te vinden op het ijs van het Nannewiid in Oudehaske.Waarschijnlijk was dit voorlopig de laatste dag dat men kon genieten van het natuurijs. In de nacht van donderdag op vrijdag gaat het nog een beetje vriezen. Vrijdagmiddag ligt de temperatuur ruim boven het vriespunt.Naar mate de middag vorderde werd het drukker met schooljeugd op het ijs. Vrijdagochtend zullen de fanatieke schaatsers de ijzers waarschijnlijk nog wel een uurtje onder binden, daarna is het toch echt weer wachten op de volgende vorstperiode.Foto’s: Dennis Stoelwinder Het bericht Schaatsers en ijszeilers genieten nog even van het natuurijs verscheen eerst op GrootHeerenveen.

Lees verder »