Tien tips na uitzending Opsporing Verzocht (schietpartij Heerenveen)

HEERENVEEN: Dinsdagavond werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht gegeven aan de schietpartij op het Thialf terrein in Heerenveen. Tot op heden zijn er tien tips bij de politie binnengekomen. Politie en het Openbaar Ministerie hebben besloten de naam en foto openbaar te maken van de voortvluchtige verdachte Charles Reinier van der Wouden (56) die zaterdagavond 7 januari 2017 bij het Thialf-stadion schaatssponsor Bert Jonker in zijn hand schoot. Bert Jonker reed even eerder die avond rond 19.00 uur van de parkeerplaats af in zijn zwarte Tesla toen hij een man op zich af zag lopen zwalken. Toen Jonker stopte en het raampje omlaag deed trok de man een wapen. Omdat Jonker meteen gas gaf, raakte de van dichtbij afgevuurde kogel alleen zijn hand.Het slachtoffer gaf meteen door aan de politie dat hij de schutter had herkend, het is een man met wie hij in het verleden een zakelijk conflict had. Politie...

Lees verder »