Vier katten uit konijnenhokken gered in Opsterland

OPSTERLAND – De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft afgelopen vrijdag vier katten uit konijnenhokken gered in Opsterland.  De hokken waren smerig, de vacht van de katten werd niet goed verzorgd en een van de katten had ernstig ontstoken voetzolen, tot bloedens toe. De dag voor de in bewaringname was de LID samen met de politie gaan controleren na berichten over katten die permanent in konijnenhokken zouden zitten. Dit bleek bij aankomst inderdaad het geval. Op het eerste oog waren de dieren wel in goede conditie, maar de huisvesting was totaal ongeschikt voor katten. Ontstoken poten Verder waren de kattenbakken vuil en bleek een kat ernstig ontstoken achterpoten te hebben. Daarop is het de eigenaren duidelijk gemaakt dat ze binnen 24 uur een dierenarts moesten inschakelen en dat de hokken moesten worden aangepast (onder andere meer ruimte, schone kattenbakken en bescherming tegen weersomstandigheden). Geen verbetering De volgende dag bleek dat er...

Lees verder »