Voorwaardelijke celstraf en behandeling voor wietdealster

LEEUWARDEN/DOKKUM – Een 27-jarige vrouw die tot begin vorig jaar aan de jeugd in Dokkum wiet verkocht, is door de rechtbank in Leeuwarden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 321 dagen, waarvan 270 dagen voorwaardelijk. De 51 dagen onvoorwaardelijk heeft de vrouw al in voorlopige hechtenis uitgezeten. De vrouw heeft zo’n anderhalf jaar lang wiet en hasj verkocht aan de Dokkumer jeugd. Ze woonde toen nog in Dokkum. Ook heeft ze op veel kleinere schaal xtc en speed verkocht. Ze kwam begin vorig jaar in beeld, tijdens een van de vele drugsonderzoeken in de regio Noordoost Friesland. Sinds ze is opgepakt heeft de vrouw haar leven goed op de rails. Er is een soort netwerk van hulpverleners om haar heen gebouwd. De rechtbank plaatste haar onder toezicht van de reclassering en bepaalde dat ze zich moet laten behandelen. Het opleggen van een onvoorwaardelijke taakstraf, de officier van justitie eiste twee weken...

Lees verder »