Ziekenhuis Tjongerschans krijgt ,aanmeldzuil’

HEERENVEEN – Iedereen die binnenkort een afspraak heeft in ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen, meldt zich eerst met zijn legitimatiebewijs bij een aanmeldzuil in de centrale hal van het ziekenhuis. Vervolgens komen zijn gegevens in beeld. Na het controleren – en eventueel wijzigen of aanvullen – van deze gegevens, kan de patiënt naar de betreffende polikliniek gaan. Er  staan  vrijwilligers bij de zuilen klaar om mensen zo nodig te helpen met het aanmelden en wijzen van de route. Patiëntenportaal In tegenstelling tot veel andere ziekenhuizen die met een soortgelijk systeem werken, zijn de zuilen in de Tjongerschans  geïntegreerd in het ziekenhuisinformatiesysteem, het elektronisch patiëntendossier en het online patiëntenportaal (Mijnantonius en MijnTjongerschans). Hierdoor kunnen patiënten thuis rustig op de bank hun bezoek aan het ziekenhuis al voorbereiden door gegevens in te zien, te wijzigen en eventuele vragenlijsten in te vullen. De patiënt kan dan nog sneller langs de zuilen in de centrale hal. De...

Lees verder »