Acht aanhoudingen na diefstal voetbal-spandoeken

Heerenveen – De politie heeft in een onderzoek naar mishandeling en diefstal met geweld van spandoeken acht aanhoudingen verricht. De acht verdachten zitten allemaal nog vast. Twee van hen zijn inmiddels door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. De andere zes zijn vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De uitslag daarvan wordt bekend gemaakt door het Openbaar Ministerie.Diefstal spandoeken In de nacht van zaterdag op zondag werd een 24-jarige inwoner van Groningen in zijn woonplaats door een aantal voor hem onbekende mannen aangevallen. Het was zijn belagers te doen om een rugtas die het slachtoffer droeg. In deze tas zaten namelijk enkele spandoeken met daarop teksten over FC Groningen. Met het nodige geweld wisten de mannen de spandoeken mee te nemen. Het 24-jarige slachtoffer raakte gewond en moest zich dan ook onder doktersbehandeling stellen. De man deed aangifte. De diefstal van de spandoeken was vermoedelijk een reactie op een...

Lees verder »