‘De Falom is prachtig, maar niet meer te vinden’

DE FALOM – De komst van de Centrale As heeft het dorp De Falom een hoop goeds gebracht. Waar voorheen zo’n 12.000 auto’s per dag het dorp passeerden, is De Falom nu een plek met ‘shared space’ waar fietsers, hardlopers en auto’s allemaal gebruikmaken van hetzelfde wegdek. De Falom knapt, mogelijk gemaakt door Kansen in Kernen, stukje bij beetje steeds meer op. Alle Pilat, van de gelijknamige meubelmakerij in het dorp, is blij met hoe De Falom er nu uitziet en hoe het er straks, wanneer de beplanting is aangebracht, uit gaat zien. Maar waar hij niet blij mee is, is de bereikbaarheid van het dorp. ‘De Falom is goed te bereiken. Het probleem is echter dat men De Falom niet meer kan vinden. Mensen verdwalen op weg naar De Falom, omdat De Falom nergens staat aangegeven op een wegwijsbord. Daardoor lopen wij klanten mis.’ Pilat vestigde in 1993 de...

Lees verder »