Gesprek SWF en provincie over N354

IJLST – Súdwest-Fryslân en de provincie gaan binnenkort een oriënterend gesprek aan over de mogelijkheden te bekijken of de gevaarlijke provinciale weg tussen Sneek en Leeuwarden op termijn te vervangen is bijvoorbeeld door een weg langs de spoorlijn. Dat meldde burgemeester Hayo Apotheker gisteravond in de raadsvergadering in IJlst. De bestaande weg is al lange tijd een bron van zorg. Op de slingerweg weg langs Scharnegoutum, Dearsum en Raerd vonden vorig jaar circa 20 min of meer ernstige ongelukken plaats. De weg aanpassen is een optie maar over een nieuwe weg moet volgens de burgemeester ook nagedacht worden. Het gaat dan niet om een vierbaansweg, maar een mogelijke route langs het spoor. Gedeputeerde Poepjes reageerde in de media dat het tracé langs het spoor een mogelijkheid is waar naar gekeken kan worden al zijn er veel grondtransacties nodig.  

Lees verder »