Harlinger echtpaar De Vries-Ruigendijk zestig jaar getrouwd

HARLINGEN – Het echtpaar De Vries-Ruigendijk is zondag 29 januari zestig jaar getrouwd. Burgemeester Roel Sluiter heeft het echtpaar namens het gemeentenbestuur vanochtend alvast bij hen thuis gefeliciteerd met het jubileum.< Sjaan Ruigendijk groeide op in de Wieringermeer en leerde Hendrik de Vries kennen op een gezellige avond in Middenmeer. De Vries komt uit een echte Harlinger tuindersfamilie. Zijn grootvader begon in 1878 aan de Klaverbladstraat een tuinderij. De vader van De Vries nam deze over en later zette zoon Henk het familiebedrijf voort. Ruigendijk deed vrijwilligerswerk, maar toen het eerste kind (Tjalko) in 1959 werd geboren kwam de huishouding op de eerste plaats. In 1961 werd Alie geboren en Martha volgde in 1963. Al veertig jaar woont het echtpaar ondertussen op de Sibadaweg. Ze zijn nog aardig gezond, alleen het lopen gaat wat moeizamer. De thuiszorg die dagelijks komt, verdient een pluim zeggen beiden. Zo kunnen ze nog zelfstandig...

Lees verder »