IJsbaan Dokkum voor eerste keer in 2017 open

DOKKUM – Voor de allereerste keer in 2017 ging vrijdagmiddag 27 januari de ijsbaan in Dokkum open. ‘s Middags was de ijsbaan alleen toegankelijk voor de jeugd tot 15 jaar, vrijdagavond is de ijsbaan toegankelijk voor iedereen. “IJs en weder dienende allemaal natuurlijk, want het ijs is erg dun”, laat Jan Willem Hamstra van de ijsclub weten. Vrijdagmiddag was het drie graden boven nul en het weekend wordt weer warmer weer verwacht. De ijspret is dus vermoedelijk van korte duur. De Koninklijke IJsclub Dockum is de oudste ijsclub van Nederland en waarschijnlijk van de wereld. De ijsclub is opgericht in 1840 en de ijsbaan is te vinden aan de Birdaarderstraatweg 10, 9101 VA Dokkum. Als de ijsbaan Dokkum open is gelden de volgende openingstijden: Alle dagen 13:30 tot 17:30 uur en 19:00 tot 21:30 uur.

Lees verder »