Koning Willem Alexander opent vernieuwd Thialf

HEERENVEEN – Met het geven van het startschot van een shorttrackrace en een marathonwedstrijd opende Koning Willem Alexander vrijdagmiddag het vernieuwde Thialf. Vervolgens nam hij plaats op de tribune om naar het vervolg en de finish van de shorttrackrace te kijken. Daarna  maakte de koning in gezelschap van vertegenwoordigers van de Provincie en het gemeentebestuur van Heerenveen een rondgang door het vernieuwde Thialf. Hij bezocht onder andere de atletenruimte, het innovatielab en kreeg een toelichting bij de ’Tien van Thialf’, tien foto’s van iconen van Thialf die een plek in de omloop hebben gekregen. Hierna volgde een persoonlijke begroeting van de Koning in ‘de Friese Bocht’ door supporters en vrijwilligers van het eerste uur. Daarbij stak de koning zijn waardering voor deze mensen niet onder stoelen of banken. Vervolgens bezocht het gezelschap de technische ruimte van Thialf, waar uitleg werd gegeven over de techniek en de kunst van het ijsmaken...

Lees verder »